اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت درباره وضعیت ناشنوایی و کم شنوایی در کشور و اهمیت غربالگری آن توضیح داد و در عین حال ضمن اعلام کاشت رایگان حلزون شنوایی برای کودکان زیر 7 سال، بر لزوم افزایش سهم بیمه ها در پوشش هزینه های سمعک تاکید کرد.
دکتر سعید محمودیان در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه «روز جهانی شنوایی» و «هفته جهانی ناشنوایان» مناسبت هایی هستند که در ارتباط با سلامت گوش و شنوایی نامگذاری شده اند، اظهار کرد: سیزدهم اسفند ماه (سوم مارس) به عنوان «روز جهانی شنوایی» نامگذاری شده و سازمان بهدشت جهانی، «سلامت شنوایی» را به عنوان یک هدف در این روز تعریف کرده است. سازمان بهداشت جهانی نه تنها بر سلامت شنوایی را یک هدف درنظر گرفته بلکه بر سلامت گوش و شنوایی تاکیدمی کند.
وی درباره «هفته جهانی ناشنوایان» نیز توضیح داد: دوم تا هشتم مهر ماه نیز به عنوان هفته جهانی ناشنوایان نامگذاری شده است. هدف سازمان بهداشت جهانی از «هفته جهانی ناشنوایان» این است که ناشنوایی و کم شنوایی در کانون توجه قرارگیرد.
رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت با بیان اینکه ناشنوایی و کم شنوایی به عنوان «معلولیت پنهان» قلمداد می شود، خاطرنشان کرد: متاسفانه بررسی ها بیانگر این است مردم به کم شنوایی و ناشنوایی، کمتر توجه می کنند؛ به نحوی که حدود 80 درصد از نیازهای مربوط به مراقبت شنوایی در سطح جهان نادیده گرفته می شود یا کمتر در کانون توجه قرار می گیرد. کم توجهی و نادیده گرفتن به نیازهای مربوط به مراقبت شنوایی ریشه در فقر سواد سلامت مردم دارد و این موضوع در ایران نیز وجود دارد.
این متخصص ادامه داد: براساس آمار و ارقام سازمان بهداشت جهانی، کم توجهی و بی توجهی به کم شنوایی و ناشنوایی سبب شده که سالانه حدود یک تریلیون دلار هزینه به نظام سلامت در سطح جهان تحمیل شود.
محمودیان با اشاره به باورها و درک نادرست از کم شنوایی و ناشنوایی توضیح داد: درک و باورهای نادرست و همچنین نگرش های جامعه نسبت به ناشنوایی و کم شنوایی سبب می شود که به افراد کم شنوا یا ناشنوا انگ بزنند. چنین شرایطی سبب می شود که فرد مبتلا به کم شنوایی، کم شنوایی خود را پنهان کند. درک، باورها و نگرش نادرست جامعه درباره کم شنوایی و ناشنوایی یک معضل اجتماعی است که ریشه در سطح سواد و سواد نادرست مردم دارد.
محمودیان با بیان اینکه معضل اجتماعی درک و باورهای نادرست درباره ناشنوایی سبب شده که رسیدگی به ناشنوایی چندان در شرایط مساعدی نباشد، خاطرنشان کرد: بسیاری از افرادی که مبتلا به کم شنوایی هستند از توانایی بالایی برخوردارند؛ اگر مشکل کم شنوایی این افراد در زمان مناسب شناسایی شود، به طور قطع می تواند اثرگذار باشد.
رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت درباره کم شنوایی و ناشنوایی «مادرزادی» و «اکتسابی» اظهار کرد: جمعیت موالید کشور حدود یک میلیون و 300هزار نفر در سال گذشته گزارش شده و براساس غربالگری هایی که در سطح کشور انجام می شود، حدود 3.7 در هر 1000 تولد به کم شنوایی مبتلا هستند؛ به عبارت دیگر 3 تا 5 مورد در هر 1000 تولد به کم شنوایی مبتلا هستند. کم شنوایی مادرزادی و عوامل ژنتیکی مانند ازدواج های فامیلی در 50 تا 60 موارد مبتلا به کم شنوایی نقش دارد.
وی ادامه داد: علاوه بر موارد ژنتیکی و مادرزادی، عوامل دیگر مانند «بیماری ها»، «تاثیر بیماری های عفونی در دوران نوزادی مانند سرخک، سرخجه، سندروم تورچ»، «زایمان سخت» و «اتفاقات دوران بارداری» به میزان 40 تا 45 درصد بر ابتلای موالید به کم شنوایی اثرگذار هستند.
این متخصص شنوایی سنجی با بیان اینکه توجه به نوزادانی که در بخش مراقبت های ویژه نوزادان نگهداری می شوند از اهمیت فراوانی برخوردار است، تاکید کرد: نوزادانی که در بخش مراقبت های ویژه نوزادان نگهداری می شوند، می بایست مورد غربالگری قرار گیرند؛ چرا که احتمال شیوع کم شنوایی در این شرایط به دلیل مسائلی مانند «وزن کم در هنگام تولد» افزایش می یابد. کودکانی که با وزن کم به دنیا می آیند به عنوان نوزاد نارس شناسایی می شوند و نارس بودن می تواند شناسایی آنها را تحت تاثیر قرار دهد.
رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت ادامه داد: همچنین آنتی بیوتیک های تجویزی برای نوزادانی که در بخش مراقبت های ویژه نوزادان نگهداری می شوند؛ می تواند شنوایی آنها را تحت تاثیر قرار دهد و به همین دلیل غربالگری این گروه از نوزادان حائز اهمیت است.
محمودیان با بیان اینکه ایران جزو منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی است، توضیح داد: ایران جزو شش کشور منتخب منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی در حوزه سلامت گوش محسوب می شود و اقدامات درخشانی طی سال های اخیر به منظور پیشگیری از کم شنوایی و ناشنوایی صورت گرفته است.
وی در بخش دیگر صحبت هایش با بیان اینکه سمعک یک وسیله حیاتی برای کم شنوایی است، گفت: سمعک، یک وسیله کمک شنوایی است و استفاده از این وسیله برای کودکانی که به کم شنوایی مادرزادی یا اکتسابی مبتلا هستند، «حیاتی» قلمداد می شود. شناسایی کودکان مبتلا به کم شنوایی یک امر ضروری است؛ این افراد باید در زمان طلایی یعنی «پیش از 6 ماهگی» شناسایی شوند تا اقدامات مداخله ای برای آنها انجام شود. شناسایی هرچه سریع تر این گروه از کودکان سبب نجات آنها می شود و به راحتی می توانند مسیر تکامل خود را طی کنند.
رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت با اینکه بیش از 15هزار عمل تخصصی کاشت حلزون شنوایی انجام شده، خاطرنشان کرد: برخی کودکان نمی توانند از سمعک استفاده کنند و در مسیر کاشت حلزون شنوایی قرار می گیرند. بیش از 17 مرکز تخصصی در کشور حضور دارند که خدمات تخصصی کاشت حلزون شنوایی را انجام می دهند. متخصصان شنوایی سنجی و جراحان گوش، حلق و بینی در زمینه کاشت حلزون شنوایی با یکدیگر همکاری می کنند. اگرچه کاستی هایی در زمینه کاشت حلزون شنوایی وجود دارد اما در این عرصه جزو کشورهای پیشرو منطقه مدیترانه شرقی هستیم.
وی با اشاره به ضرورت غربالگری شنوایی تصریح کرد: غربالگری های مربوط به شنوایی باید در سنین مختلف انجام شود اما «پیش از یک ماهگی» (بدو تولد تا 28 روزگی)، سن طلایی برای غربالگری شنوایی است تا هرگونه اختلال، آسیب و کم شنوایی شناسایی شده و پیش از سه ماهگی تشخیص قطعی انجام شود.
رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت ادامه داد: پس از تشخیص قطعی، درمان و مداخلات لازم می بایست تا پیش از 6 ماهگی انجام شود؛ اگر نوزاد به کم شنوایی مادرزادی مبتلا باشد، می بایست به وسیله «درمان های با سمعک»، «درمان بخشی شنوایی»، «کاشت حلزون شنوایی» خدمات درمانی را ارائه داد.
وی با بیان اینکه سن مداخلات درمانی کم شنوایی کاهش یافته، تصریح کرد: در گذشته، مداخلات درمانی مربوط به کم شنوایی کودکان در سنین 3 تا 4 سالگی اتفاق می افتاد اما در حال حاضر مداخلات درمانی تا پیش از یک سالگی انجام می شود.
او با بیان اینکه مسائل مربوط به سلامت گوش در نظام سلامت کشور ادغام یافته، اظهار کرد: به دلیل انجام غربالگری های شنوایی و ثبت اطلاعات افراد در سامانه های الکترونیکی، سن مداخلات درمانی کم شنوایی کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی 7 محور را درباره سلامت گوش مطرح کرده، اظهار کرد: اگر خواهان بازگرداندن افراد مبتلا به کم شنوایی به جامعه هستیم، می بایست 7 محور سازمان بهداشت جهانی درباره سلامت گوش را رعایت کنیم. کم شنوایی و ریسک فاکتورهای آن می توانند در هر سنی اتفاق افتد.
محمودیان با اشاره به جامعه آماری مبتلایان به کم شنوایی در کودکان بیان کرد: بررسی ها بیانگر این است که نرخ ابتلای کودکان 3 تا 5 سال به کم شنوایی حدود سه درصد است؛ یعنی 3 نفر از هر 100 کودک 3 تا 5 ساله به کم شنوایی مبتلا است. علل عمده کم شنوایی کودکان 3 تا 5 ساله به دلیل «اوتیت ها» است که مایع در گوش میانی آمده و سبب صدمات شنوایی می شود. نکته مهم و اساسی این است که این افراد باید به زودی شناسایی شوند.
رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت ادامه داد: ابتلا به کم شنوایی در سنین 7 تا 18 سالگی حدود 1.5 درصد است. همچنین بررسی ها بیانگر این است که جمعیت کشور نسبت به گذشته پیرتر شده و حدود 10 میلیون سالمند در کشور حضور دارند. حدود 42 درصد از جمعیت بالای 65 سال کشور به کم شنوایی ناتوان کننده مبتلا هستند و به دلیل کم شنوایی خود در برقراری ارتباط ناتوان هستند. افرادی که در برقراری ارتباطات خود دچار مشکل شده اند به سمعک نیاز دارند.
وی ادامه داد: همچنین آمار و آرقام بیانگر این است که 100 درصد افراد بالای 80 سال به کم شنوایی مبتلا هستند و درجاتی از ناشنوایی در این گروه سنی وجود دارد.
محمودیان درباره شیب کم شنوایی در کشور توضیح داد: میزان شیب کم شنوایی از 3.7 در هر 1000 تولد به میزان 100 درصد در افراد بالای 80 سال می رسد. با توجه به شیب شنوایی کشور، وزارت بهداشت نسبت به تدوین بسته های خدمتی به صورت گام به گام عمل کرده و این بسته ها در حال ادغام در نظام سلامت است. یک فرد باید از نوزادی تا مرگ رصد شود؛ چرا که امکان بروز کم شنوایی در هر سنی از زندگی وجود دارد.
رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت با اشاره به عوامل تهدیدکننده شنوایی توضیح داد: هنگامی که یک فرد وارد بازار کار می شود، سروصداهای شدید می تواند یک عامل تهدید کننده برای شنوایی باشد. کارگران مجموعه های صنعتی، افراد نظامی در معرض آسیب های شنوایی قرار دارند؛ اگر این افراد از محافظ استفاده نکنند، بروز کم شنوایی یک مساله اجتناب ناپذیر برای آنها به حساب می آید.
وی با اشاره به استفاده از هندزفری و تاثیر این وسیله بر شنوایی گفت: هدفون ها و هندزفری یک تهدید برای کم شنوایی محسوب می شوند؛ به نحوی که این وسیله ها سبب رشد کم شنوایی شده اند. ارائه بسته های آموزشی و ارتقاء سواد سلامت جامعه به طرق مختلف می تواند سبب آگاهی اقشار مختلف درباره اهمیت سلامت شنوایی شود. نه تنها ارائه بسته های آموزشی و ارتقاء سواد سلامت جامعه به طرق مختلف می تواند سبب آگاهی اقشار مختلف شود بلکه در صورت ابتلا به کم شنوایی درخواهند یافت که کم شنوایی خود را کتمان نکنند و به این موضوع رسیدگی کنند.
محمودیان با بیان اینکه «ارتباط» اساس زندگی انسان ها است، توضیح داد: به واسطه پیشرفت علم، انسان با استفاده از سمعک یا کاشت حلزون شنوایی می تواند زندگی خود را نجات دهد و با دیگران ارتباط برقرار کنند.
وی با بیان اینکه پروتزهایی که به منظور اصلاح کم شنوایی استفاده می شوند ناجی زندگی افراد از منظر ارتباطی هستند، گفت: سمعک جزو موارد با تکنولوژی بالا است و فقط چند شرکت نسبت به تولید این وسیله اقدام می کنند. سمعک جزو موارد وارداتی است و دستخوش نوسانات نرخ ارز و تحریم ها است. اگرچه تحریم ها و نوسانات نرخ ارز بر حلزون شنوایی نیز اثرگذار است اما تاثیر این مولفه ها بر سمعک بیشتر است.
رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت با بیان اینکه دولت در زمینه انجام اقدامات تشخیصی کم شنوایی و سمعک تمهیداتی اندیشیده است، اظهار کرد: بیمه ها به واسطه تمهیدات دولت، حدود 70 درصد از هزینه سمعک را تحت پوشش قرار می دهند. همچنین کاشت حلزون شنوایی برای کودکان کمتر از هفت سال به صورت کاملا رایگان انجام می شود و هزینه هر حلزون شنوایی حدود 8هزار یورور است. دولت به منظور جلوگیری از ورود فشار به مردم نسبت به کاشت حلزون شنوایی به صورت رایگان اقدام می کند اما مردم در زمینه نگهداری از حلزون با چالش هایی مواجه هستند.
وی ادامه داد: هزینه مربوط به سمعک نسبت به حلزون شنوایی برای مردم بیشتر است و بیمه ها باید هزینه های بیشتری را متقبل شوند. قیمت هر سمعک به طور متوسط حدود 20 میلیون تومان است. بیمه ها 70 درصد از هزینه پرداختی برای سمعک را پرداخت می کنند. بیمه ها در 10 سال یکبار هزینه های سمعک را پرداخت می کنند اما وزارت بهداشت خواسته است که بیمه ها هزینه های مربوط به سمعک را هر 5 سال یکبار پرداخت کنند.
این متخصص درباره سرانه سلامت مردم در حوزه سلامت گوش گفت: خوشبختانه سرانه سلامت مردم در حوزه گوش به واسطه اقدامات انجام شده، افزایش یافته است.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}